Időjárás

Tájfun
Nem kell aggódni a tájfunok miatt. Ez itt augusztus-szeptember környékén elég gyakori. Az előzőnek csak a széle érte el Kaohsiungot. Mondjuk azért elmaradt a tanitás, de nem volt semmi különös. Állitólag ma érkezik egy nagyobb. Nem nagyon aggódunk.
A tájfun idején minden tévén (buszon, boltban) erről van szó. Érdekli az embereket. A tévében elég ijesztő képeket is lehet látni, de itt (szerintem) biztonságos.

Én speciel várom a nagy tájfunt, mert augusztus elején egy tájfun egy csomó konténert lesodort a tengeren lévő hajókról (ez azért elég ijesztő), és az egyetem partjaihoz sodort a viz néhány ilyen konténert. A tájfun után szabad volt a vásár... én szeretnék néhány számitógépet, ruhát és cipőket :)))

Hőmérséklet
Augusztus végén meleg és nedves időjárással szembesültem. Ami nagyon kellemetlen volt. 5 perc alatt le lehet izzadni. Tisztára, mint egy szauna.
Most már jobb a idő, nincs olyan meleg. Ez az egész őszre jellemző lesz. Decemberben jön a hideg. 16 fokra számitok... természetesen pluszban. Nem tudom, birni fogom-e... :)

Légkondi
Itt minden irodában, szobában, tanteremben, buszon van légkondi. Biztos olcsó az áram... A szobámban is van légkondi. A koliban egyedül nekünk van távirányitónk hozzá! :))) Ellenben nincs ventillátorunk, aminek örülök, mert nem szeretem.
A legtöbb boltban is van légkondi. A kis putri éttermekben és józsefvárosihoz hasonló kis lyukakban is. Nem tudom, hogyan éltek itt az emberek 30 évvel ezelőtt...

0 hozzászólás: