Újabb vizsga és papucs-mániás tajvaniak

Ma újabb vizsgám volt.
Ezúttal szóbeli, amelynek első fele szövegértés volt. A második fele meg beszélgetés a tanárral. A harmadik fele meg... na jó, ez csak vic. Hogy lenne már egy dolognak harmadik fele :))

Eredmény: 91%, ami jeles eredménynek számít. Küldhetitek a gratulációkat!

Papucs-mánia
Itt mostanában egyre hűvösebb van. Ez ugyan csak 10 fokot jelent plusszban, de nekem ez, itt és most hideg. Póló, pulóver meg még egy pulóver az alapszerelésem. Motorozás esetén plusz egy széldzseki.

Az átlag tajvaniak is hozzám hasonlóan öltöznek (néha nagykabáttal megspékelve, ami egy kicsit túlzás). De amitól kiver a víz: papucsban, zokni nélkül mászkálnak, motoroznak, stb. Képzeljétek el: bomber dzseki, nyakig begombolva, hosszú nadrág, papucs, zokni nélkül... borzasztó! Magyarázat: nem szeretik a cipőt... (több embertől is megkérdeztem). Pedig sokkal kevésbé fáznának, ha hordanának legalább zoknit... Mindegy. Nem az én véleményem fog változást hozni több millió tajvani életében... Legalábbis nem ebben az évtizedben :)

Meg még valami

Egy unatkozó barátomnak köszönhetően most már én is tudom, hogy Tajvan Algéria déli részével van egy szélességi körön, és hogy a Ráktérítő angol neve: Tropic of Cancer. Mindezen információk begyűjtéséhez csak egy kedves jóbarátra volt szükség, aki nem szeret a NATO-ról tanulni. Köszönöm! :)

3 hozzászólás:

Szilárd

2006. jan. 14. 6:39:00

Ha mar a szamoknal tartunk es 1000-ik nem lehettem, en lettem az 1111-ik. Nem is figyeltem volna a szamlalot, ha nem irsz rola! Ugyhogy tovabbra is ilyen reszletesseggel varjuk a beszamoloid!

Teacher-Man

2006. jan. 15. 4:17:00

Gratulálok. Ügyes gyerek vagy te amúgy, ha nem figyelsz oda. Csak így tovább és írj minél többet.

Zhao Man

2006. jan. 15. 23:23:00

igyekszem megtenni minen tolem telhetot.

Kedves teacher-man. Orulok, hogy olvasod a blogom, de megjobban orulnek, ha a privat levelemre is valaszolnal... :)

Egyebkent meg: lattam az iwiw-es kepeidet... haaaaat..... en nem mernek visszaszolni Neked az oran