Globalizált műanyag

A napokban nagyon ráhangolódtam a pizzára. Mondom is Péternek az egyik este. hogy menjünk már el pizzázni. Kézenfekvő választásnak tűnt a Pizza Hut. Van olyan opció, hogy fix összeget kell fizetni, és annyit eszünk, amennyit akarunk. Természetes, hogy ezt választottuk...

Ettünk kb. 8 fajta pizzát, 6 féle salátát, sült csirkeszárnyat, és a végén fagyit. Közben gyümölcslevek, cappuccino. Nem volt rossz. Az biztos, hogy nem keresett rajtunk a hely :) Körülbelül három órát töltöttünk el ezen a kellemes helyen.

Előtte nem sokkal pedig egy Subway nevű szendvics-bárba mentünk el. Ez egy nemzetközi hálózta, Pesten a Deák-térhez közel is van egy.
Rengeteg féle alapanyagból lehet választani, és abból összeállítják a szendvicseket. Hatféle kifli, rengeteg hús/sonka/zöldség. Lehet menüt is kérni. A menüben van egy pohár üdítő és egy krumpli. Azt hittem, hogy a krumpli sült krumpli lesz. Ezzel szemben egy kis zacskó csipszet raktak a tálcámra. Nem kifejezetten arra vágytam. De a szendvics finom volt.
Talán egy kicsivel nagyobb az átmérője a kényelmesnél, de azért meg lehet enni.

Nagyon sok McDonald's is van erre. Itt úgy mondják, hogy "májtanglao".
Nemrégiben beszélgettem egy tajvani lánnyal, aki Európában barangolt tavaly nyáron. Panaszkodott az európai kajára, nem ízlett neki. Ezért sokszor evett McDonald's-ban. Sok külföldi hasonló okokból eszik Tajvanon McDonald's-ban. Úgy látszik a gyorséttermi kaja egyfajta univerzális rossz, amit mindenki elfogad és még az ehető határon belül van.

Mások jönni Magyarország

Érkezett egy cseh diáklány, fél évig fog itt tanulni. Néhányszor járt már a Balatonnál. Az alapfogalmakkal tisztában van. (Pl.: igen, nem, pálinka:). A kedven mondata a "Fehér, fekete, kerék." Aminek sok értelme nincs, de neki nagyon vicces.

Egy kanadai lánnyal is összefutottam, aki háromszor járt már Budapesten és szerelmes a városba. (A Tajvanon tanuló magyar srácokkal már kevésbé szimpatizál:) Valamikor hajnali négy körül találkoztam vele egy szórakozóhelyről hazafelé tartva. [Az elmúlt három hónapban kétszer mozdultam ki ilyen célból.] Bemutattak neki, és úgy köszönt, hogy "jó estét"! Majdnem leesett az állam.

Jó tapasztalatok ezek. Különösen a múltkori eset után, amikor Ázsia közepén vélte valaki Magyarország helyét.

0 hozzászólás: