Ebéd

A nyelvi központban minden negyedévben van két "kulturális esemény".
A nyári szemeszterben ezek hagyományosan egy énekverseny és egy ebéd formájában öltenek testet.Nemrégiben az ebéden voltunk túl.

Egy közeli étterembe mentünk, ahol mindenféle ínyencséget ettünk. Az egyik specialitás a sült csirke, aminek a különlegessége, hogy házi csirkéből készítik, nem pedig táposból. Én nem sok különbséget éreztem.

Az alábbi videót Hugo készítette. Éppen motorozik az egész nyelviskola az étteremhez.A mi asztalunknál ült az egyik tanárunk, és a központ két vezetője. Az ilyen közös étkezések mindig remek alkalmak arra, hogy az ételek nevét megtanuljuk. Kérdzegettem is a tanárnőt. Mondta, hogy ez mi, meg az mi. Egy alkalommal viszont felment bennem a pumpa: sorolja a tanárnő az ételek neveit, alapanyagait, amikor egyszer csak megjegyzi: ez pedig hal! Mondta ezt egy egészben kisütött halra. Tök evidens, hogy hal volt. Mondom is neki, hogy annyira azért nem rossz a kínaiam, hogy ne ismerjem fel a halat...

Az alábbi képen Jose, Chen Chong és Wen Ming. A háttérben a 13-as számú meztől jobbra Péter látható. Igen, az ülő, vigyorgó srác.

Majdnem osztálykép.
A bal szélen Augustin, "alatta" a barátnője Gelly (ejtsd: Heli).
Az előző kép párja. Itt Amadót Huang tanárnő helyettesíti. Ő a beszéd tanárunk. Kár, hogy a kiejtése nem a legjobb. De egyébként jó tanár.
Na és a JÁTÉK!

A nyelviskola tanárai között kifejezett népszerűségnek örvend a következő játék:
ketten állnak egymással szemben. Az első játékos az orra elé tartja a két kezét és azt mondja háromszor, hogy orr. Majd a negyedik alkalomra mond egy másik testrészt (fül, szem, áll, száj). A másik játékos akkor nyer, ha ő abban a pillanatban, amikor az első mondja az új testrészt, nem arra mutat. Pl.: Az első mondja, hogy orr-orr-orr-száj, erre a második a fülére mutat. Igen egyszerű, de mégis számtalan nevetésre ad okot.

Az ebéd után ezt csapatverseny formájában játszottuk. Az osztályt Amado, Augustin és Wen Ming képviselte.

A lebonyolítás elég érdekes volt, mert a vesztes csapatot mindig újak helyettesítették. így, aki utoljára következett, annak volt a legnagyobb esélye nyerni.

Az alábbi képen a fehér pólóban lévő hölgy a nyelviskola igazgatója. Mellette vajszínű felsőben a nyelvtan tanárom. A sárga pólós lány Seika, Japánból. Augustin és Hugo párharca. Igazi paraguayi rangadó volt!

Egy kis szerencsével ugyan, de mi nyertünk! Szép volt fiúk!
A nyeremény egy karton dobozos sör volt, amit aznap este Amado és Agustin szülinapi buliján el is fogyasztottunk.

Ez is Hugo videója. Érdekes... ja, és én is rajta vagyok!

0 hozzászólás: