Költöztem

Szeptembertől Tainanban fogok tanulni a Cheng Kong Egyetemen. Mivel másik városba megyek, új szállás után kellett néznem. A kollégium tűnt a legcélszerűbbnek, mivel terveim szerint januárban hazamegyek, valamint a jövő nyarat otthon töltöm, így nincs értelme albérletet fizetni.

Egy ismerősöm elintézte, hogy lakhassak a PhD hallgatók részére fenntartott koleszban, ahol csak ketten laknak egy szobában. Ez jó hír. A rossz, hogy a normál kolesszal ellentétben ez havi 4000 tajvani dollárba kerül, ami nagyjából 27000 Ft. Ez sok, különösen egy kollégiumi szobáért. (A négyágyas kollégium havi díja körülbelül 800 dollár)

Elmentem megnézni a PhD-s koleszt, tetszett. Nem lelakott, a szobákhoz saját fürdőszoba és WC van. Egy kis terasz is társul a szobákhoz, ahol lehet illegálisan főzni…

A kolesz-vizit után elmentem segíteni Amadonak és még két srácnak (Moises, Agustin) kitakarítani az új apartmanjukat. Mindenki a saját szobájával kezdte, én balga meg elvállaltam a konyhát… nem kellett volna… a konyhát a legsz******, azaz a legrosszabb takarítani. Néhány óra alatt végeztünk is. Nagyon tetszett, ahol laktak. Egy öt épületből álló apartmanházban laknak. Középen kis kert, portaszolgálat, pincegarázs, a földszintem konditerem, biliárdasztal, olvasószoba. Az első alagsorban parkolnak a motorok, a másodikon az autók.

Amadoék lakásának kitakarítása után elmentünk megnézni két másik srácot, akik ugyanabban az apartmanház egy másik épületében bérelnek lakást, és ők is akkor takarítottak. Az a lakás is nagyon tetszett. A „bejárás” során derült ki, hogy van egy pici szoba, amit nem használnak. Nem akarom szaporítani a szót. A lényeg, hogy ott fogok lakni. Nagyjából ugyanannyi lesz az albérleti díjam (rezsivel, internettel, kábeltévével), mint a PhD-s kollégium. Így inkább az albérletet választom a kollégium helyett.

Az alábbi videó az épület tetején készült.Az alábbi videóban a lakást mutatom be.

1 hozzászólás:

bit-blog

2006. szept. 5. 2:04:00

laza a lakás, mondhatni luxus.:)
milyen egy "nem-európai" wc?