Buli Tajvanon

A nap folyamán kaptam egy videót, amely feltehetőleg egy tajpeji buliban készült. A helyszin csak annyiban érdekes, hogy valahol Tajvanon. A képen tajvani fiatalok szórakoznak, táncolnak.

A videó eredeti helyén kisebb vita bontakozott ki, milyenek is a tajvani lányok (fiúk), tudnak-e táncolni, stb.

Tapasztalataim alapján a tajvani fiatalok közül szórakozni=táncolni járók átlagéletkora 20 felett kezdődik. Ennek egyik oka, hogy sokkal nagyobb a szülői kontroll, illetve kulturálisan sincs gyökere az európai/amerikai dínomdánomnak. Egyetemre kerülve sem kezdődik el a féktelen bulizások korszaka. A kollégiumokban külön laknak a lányok és a fiúk, az alagsorban nincsennek kocsmák, stb. Természetesen vannak itt is diszkóba járók. Isznak is alkoholt, de sokkal kevesebbet. Itt is láttam már menni alig bíró lányt/fiút.

Én magam nem vagyok egy nagy táncbajnok, de ha a kedvem úgy tartja, akkor egy-két trükkös mozdulattal el tudom hitetni, hogy hűha.

Itt a lányok egy része egész ügyes. Mindent úgy csinálnak, ahogy azt látják az amerikai és japán(!) filmeken. Rázzák a feneküket, vonaglanak, stb. De! Valahogy látszik a mozgásukon, hogy nem természetes, hanem tanult. Ez annak fényében szembetűnő, hogy a környezetemben sok latin-amerikai lány van. Az ő mozgásukat senki nem képes utánozni. A panamai lányok mozdulataiból süt a velükszületett erotika. A tajvani lányok nagy részének mozgásából pedig az tűnik ki, hogy igyekeznek nagyon erotikusak lenni. Ez többnyire sikerül is... többnyire annak tűnik.

A fiúk mozgását nem figyeltem meg. Erről érdemesebb egy-két bloggerlányt megkérdezni. (Tudom, hogy egy-ketten olvassák a soraimat. Tessék reagálni!) Tisztázás képpen: nem leszólom a tajvani lányok tánctudását, sőt!

Egyébként: a bárok legtöbbjében "disco" zene megy, néha techno. Rock(os) zenét viszonylag ritkán hallani.
Azokat a bárokat nem szeretem, ahol sok a külföldi. Azért kerülöm ezeket a helyeket, mert a külföldiek többsége észak-amerikai angoltanár, akik azt hiszik, hogy bármit megengedhetnek maguknak, és gyakran állat módjára viselkednek. Szivesebben vagyok
egyetlen külföldi száz tajvani, mintsem tíz angoltanár között.

íme a videó:link

Azt majdnem elfelejtettem mondani, hogy szerintem szépek a tajvani lányok! Nagyon szexisek tudnak ám lenni!Érdekelne, hogy mások Tajvanon, Malajziában, Dél-Koreában, Thaiföldön, Szingapúrban, vagy Hong Kong-ban, milyen tapasztalokat szereztek? Milyen Kelet-Ázsiában európainak lenni, ha bulizni mentek?

Elsősorban kulturális különbözőségek érdekelnének, illetve az, hogy más külföldiekkel szórakozásával kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak.

6 hozzászólás:

Láng Levente

2007. jan. 7. 0:10:00

hééééé! Ez nem ér! taiwanon egy csomó jó nő van! itt bezzeg nincsenek is ilyenek, mint itt a videón. Ez elszomorít. Mailedre majd válaszolok.

Bella

2007. jan. 7. 21:26:00

the video is good...i enjoyed it!

Zhao Man

2007. jan. 8. 14:08:00

me too. You can believe that :)

robymus

2007. jan. 8. 16:48:00

Csinosak a lányok arrafelé (is) - és ahogy látom nem túl szemérmesek..

Névtelen

2007. jan. 9. 20:13:00

Hat ez nem ugy tunik, mint egy atlagos diszko, vagy tevednek? nem tudom elkepzelni, hogy minden tajvani helyen ennyire elengednek magukat a lanyok...legalabbis a koreaiakrol ezt nem tudom elkepzelni. de teny, hogy szerintem ok inkabb ivosabb es karaokesabb bulikat szerveznek. Egy atlagos koreai fiatal csapat ha osszegyulik, akkor eloszor elmennek kozosen vacsorazni, majd atmennek egy kocsmaba/pub-ba es vegul egy norebang-ba=karaoke klubba. Tancos helyen sajnos meg nem voltunk ezert errol nem igazan tudok meg nyilatkozni, de majd utanajarunk a dolognak. Teny viszont, hogy Koreaban is meglepoen sok szep ember van :)

cs

2007. jan. 15. 23:28:00

"yo, nigga". elég vad buli, zh: nem látlak sehol.:)
ilyen lányok mellett nem csodálkozom, hogy olyan gyorsan szaporodnak a kínaiak...:))