Magyar pártelnök Tajvanon

Semjén Zsolt feleségével, és négy KDNP-s frakciótársával Tajvanon vendégeskedett február 6-10 között. A programok között szerepelt a törvényhozás meglátogatása, egy múzeum újranyitásának ceremóniája, konzultáció a Tervezési és Feljesztési Tanáccsal (Council for Economic Planning and Development), valamint a szárazföldi Kínával foglalkozó tanáccsal (Mainland Affairs Council).

Az esemányről nem számol be sem a Magyar Külügyminisztérium, sem a KDNP honlapja. Ezzel szemben a tajvani külügyminisztérium a látogatás előtt közzétett egy - angol nyelven is elérhető - összefoglalót, amely szerint Semjén tagja a magyar parlament - nem túl hangos (megjegyzés tőlem) - Tajvan-barát Csoportjának (Taiwan Friendship Group).

Az azsia.net egyik beszámolója szerint Semjén 2004-ben határozati javaslatot nyújtott be Tibet jogainak ügyében, tehát állandó konfrontációban van Kínával.

Semjén úr nem szereti a kommunistákat... viszont utazni szeret... de akkor megemlíthetné néha a különös helyekre tett látogatásait....

0 hozzászólás: