Már a magyar reklámokban is kínaiul beszélnek

Februári Magyarországon tartózkodásom alatt egy kevés időt tévénézéssel is töltöttem. (Bevallom megnéztem egy Barátok közt epizódot is...).

A reklámok között elég sokszor tűntek fel Szőke András és Badár Sándor UPC-t reklámozó videói. Szerintem elég ötletesek voltak a reklámok, nekem tetszettek. (Itt egy Index-es riport a humoristákkal).

Azért említem ezt az egészet, mert most akadtam az egyik olyan filmre, amelynek az a sztorija, hogy Szőke hónapok óta néz egy kínai csatornát, mely a UPC egyik kábelelőfizetés-csomagjában található. Ketten elmennek egy kínai boltba, hogy vegyenek egy kicsi kínai vázát.

A köszönés még megy. (Ni hao) Azonban ennél tovább nem jutnak. Szőke a kezével próbál egy vázát rajzolni a levegőbe, amire az eladó megkérdezi, hogy az előtte lévő tálat szeretné-e megvenni. Azután Szőke tovább magyaráz (halandzsázik) és mutogat, mire az eladó hölgy "Evőpálcikát akar venni?" ... :)))

Végül a nő elővesz egy hatalmas vázát: "Szerintem ez nem rossz"- mondja. Tipikus (kínai) eladói magatartás... Szőke tovább magyarázz, hogy kisebbet szeretne...

Hoppá! Megtaláltam a videót. Nézzétek meg!.

5 hozzászólás:

Globetrotter

2007. márc. 31. 14:01:00

Nagyon jo volt :D

Lev

2007. márc. 31. 22:55:00

"Olyat amelyik bírja a vizet"

:DDDDDDDD

zhaoman

2007. ápr. 1. 17:39:00

lev: nekem is az a kedvenc részem!

Ványolos

2007. ápr. 2. 15:25:00

Az elmúlt 10 év legjobb magyar reklámja!

Lívia

2007. ápr. 5. 8:34:00

Hat hiaba, Szoke Andrasban eddig meg nem csalodtam....
Nagyon jo volt!
:DDDD