Illatos csirke

A vacsorát is sok tajvani házon kívűl vásárolja. Igazuk is van, ki a kutya fülének van kedve este főzni?

Az egyik legnépszerűbb vacsora a ... nem tudom a nevét. Általában az van kiírva, hogy illatos csirkemell.

Az árusok mindig este szoktak feltűnni. Mindig ugyanazon a helyen. Este hét előtt nem lehet ilyen jellegű ételeket vásárolni, általában éjfélig, vagy hajnalig vannak nyitva.

Számos herkentyűt lehet venni. Ezek egy része elősütött, más része nyers.

Egy kis műanyag kosárkába a vevő magának válogatja össze, hogy mit szeretne, majd átnyújtja az eladónak. Ezután BŐ olajban kisütik, sütés közben fokhagymával és valamilyen zöld növénnyel ízesítik. Ezután felkockázzák, igény szerint megborsozzák, megpaprikázzák, majd bele egy kicsi zacskóba, két kis pálcika hozzá, és már lehet is enni.

Felettébb egészségtelen étel! De nagyon finom!

Miből is lehet válogatni?

édeskrumpli, és különböző "panírozott" csirkehusik (a húsok elősütöttek)
polip, burgonya-krokett, nem tudom, nem tudom
A fenti kép alsó sorában lévőknek sem tudom a nevét. Azt meg főleg, nem, hogy miből készülnek. Az egyik eladó sem tudta, hogy konkrétan mi van bennük. Azt mondta, fagyasztva veszik...
Többszöri átbeszélés után arra jutottam, hogy valamilyen szója, hal és egyéb dolgok keveréke lehet. Gyakorlatilag a párizsinak felel meg. Bele minden vacakot!

A jobb alsó sarokban minivirsli (hotdog, ahogy itt hívják) van hurkapálcára felhúzva, mellette minigomba, stb


zúza, nem tudom, szív

A meleggel való küzdelem jegyében a tálcák alá, mellé jeget, jégakukat tesznek. (Az ÁNTSZ-nek ez lenne a kánaán. Ha csak minden második helyet zárnának be, akkor is évekig lenne munkájuk...) Az egészben az szimpatikus, hogy előttem zajlik. Tudom, hogy nem fognak átverni. Ha egy hely romlott ételt árulna, akkor hamar lehúzhatná a rolót. Ezért bízom meg jobban az ilyen útszéli árusokban, mint az otthoni strandbüfékben!

Mint már fentebb említettem, szeretem a vacsora ezen formáját, főleg a csirkemellet. Egy egész csirkemellett középen bevágnak, kihajtják, bepanírozzák és kisütik, majd darabolás ás fűszerezés következik. A nemrégiben Tajvanon járt Teodóra és Hunor egyik barátja csak A4-es csirkének hívja ezt az ételt :)

Ha valaki meglátogat, akkor ilyen biztosan ennie kell majd!.

1 hozzászólás:

Bella

2007. máj. 8. 10:29:00

我愛鹹ㄒㄧㄢˊ酥ㄙㄨ雞ㄐㄧ!!