Új miniszterelnök Tajvanon

A jövő évi elnökválasztásokra megnyerésére a két nagy párt a jelenlegi kormányzó DPP és az ellenzéki Kuomintang jelöltjei esélyesek.

A múlt héten eldőlt, hogy a DPP színeiben Frank Hszieh, míg a KMT színeiben Ma Ying-jeou fog indulni a megmérettetésen.

A múlt héten az ellenzéki Kuomintang jelölte hivatalosan - a várakozásoknak megfelelően - Ma Ying-jeou-t a jövő évi elnöválasztásra. A héten pedig az derült ki, hogy a Anette Lu alelnök hiába fogadkozott, hogy indulni fog a DPP színeiben. A DPP Frank Hsieh-t indítja a favoritnak számító Ma-val szemben.A hétvégén lemondott Su Tseng-chang (Szu Tszen-Csang ) miniszterelnök, arra hivatkozva, hogy nem ő lett a kormánypárt elnökjelöltje a jövő évi választásokon, ezért szeretne inkább háttérbe húzódni. Az utóda Chang Chun-hsiung ( 張俊雄). Az esetet Anette Lu, jelenlegi alelnök, úgy értelmezte, hogy Chen elnök igyekezett demonstrálni, hogy nem béna kacsa, és hogy a hátalévő egy évben mg nála van a gyeplő.

Chang Chun-hsiung ( 張俊雄)

Chang Chen Shui-bian elnök bizalmasa. A 2000-es elnökválasztás során kampányfőnök volt. 2002 óta a DPP főtitkára (Secretary General), közben folyamatosan az Elnöki Hivatal tanácsadója. 2000 októbere és 2002 februárja között már betöltötte a miniszterelnöki posztot. A mostani kinevezésével hatodjára nevez ki miniszterelnököt Chen elnök.
.

2 hozzászólás:

v.istván

2007. máj. 15. 21:43:00

öö egyáltalán nem vág a témába, csak amint megláttam bizonyos neveket, eszembe jutott, hogy régóta meg szeretnék kérdezni valamit. nálatok milyen a szemlélet, mi a jelentőségük az angolosított neveknek? miért használják és egyáltalán hogyan születnek?
nekem van itt pár kínai származású malajziai haverom, az egyiket ismerten kb fél éve, tisztán tudom, hogy teh heng shim a neve, de mikor egy angol ismerősömnek mutatkozott be, akkor már egyszerűen csak "darren" volt. ő azt mondja, saját magának választotta a nevet, hogy az idegenek könnyen megjegyezzék.

zhaoman

2007. máj. 16. 23:42:00

Mindenkinek van egy angol neve is! (A héten írok erről egy posztot, türelem! :)