ajjaj, már Tajvanon is klikkelnek...


A clickclickclick.com alapvetően az egyik legegyszerűbb játék az interneten. A lényege, hogy egy bizonyos honlapon kattintani kell egy gombra. Ez a kattintás pedig egy szavazatnak felel meg annak az országra, ahol a klikkelő tartózkodik.

A játék heti fordulókból áll, jelenleg a hatodik zajlik. Kezdetben a japánok a chileiekkel és a lengyelekkel vetekedtek. A második forduló során nagyon megszorongattuk a japánokat és csak minimális különbséggel szorultunk a második helyre.

Ekkor már elég jelentős médiafigyelem is irányult a játékra. Az Index rendszeresen beszámolt a fejleményekről, az RTL Klubon és az m1-en is foglalkoztak a játékkal.Időközben az Ezüst-Patak zenekar - egy már meglévő számát átdolgozva - elkészítette a Click himnuszt, amelyben magyarul, angolul és japánul is énekelnek. A figyelmességre és a kölcsönös tiszteletre további példa, hogy japán felirat is van a videóhoz.A fokozott érdeklődésnek köszönhetően megnyertük a negyedik fordulót, és optimistán tekintettünk az ötödik elé. Sajnos a japán klikkelők (másnéven Vipper-ek) átrendezték soraikat, új taktikát dolgoztak ki, és megalázó vereséget mértek ránk.

A negyedik fordulóban Tajvan az 58. helyen csak végzett, ám valakiket ott is erősen elkapott a gépszíj, ezért az ötödik fordulóban már a harmadik helyen végeztek. A lemaradásuk Japántól és Magyarországtól még jelentős volt, de tajvani kattintások növekedésének üteme aggodalomra adott okot.

Néhányan azon a naív véleményen voltak, hogy magyar klikkerek proxy szervereken keresztül Tajvannak klikkelnek, hogy ezzel hátrébb szorítsák a Chile-t, amely így hátrébb csúszik az összesített éremtáblázatban és a magyarok felzárkózhatnak az összetett második helyre. A chileiek tényleg harmadikak lettek az összetetben, de a Tajvannak ehhez nem volt szüksége magyar segítségre.Tajvanon megismétlődött, ami már Magyarországon lezajlott: hirtelen népszerűségnövekedés, tévé műsorok, képek, videók tömkelege.A jelenlegi fordulóban a tajvaniak néhány nap alatt elképesztő mennyiségű kattintást vittek be, és jelentős előnyre tettek szert. A japánok úgy ahogy tartják alépést, de sajnos a magyar főhadiszállás minden erőfeszítése ellenére ebben a fordulóban ismét nehéz helyzetben vagyunk!
A játékban számomra az a legszimpatikusabb, hogy közelebb hozza a versenyző országok klikkereit egymáshoz. A kezdetekkől domináns japánok folymatosan gratulálnak az ellenfeleik (nem (!) elleneségeik) eredményeihez. Újfajta magyar-japán barátság bontakozott ki, amelyhez most már Tajvan is csatlakozott.

Néhány kép többet mond ezer szónál, tehát ímé:

Még több kép!
További érdekességek a magyar főhadiszálláson, a japán parancsnokságon, az Index-en [ VI. 2007.05.24, V. 2007.05.24, IV. 2007.05.18, III. 2007.05.15, II. 2007.05.09 , I. 2007.05.08 ] és Dixi-nél.
.

6 hozzászólás:

Ördög Zoltán

2007. jún. 23. 16:09:00

Részemről ez teljesen kimaradt, de legalább most már tudom miről van szó.

Ibigoo

2007. jún. 23. 18:17:00

Dettó...azt hittem feltörtek.

Hettie

2007. jún. 23. 18:53:00

tunderiek a kepek

stan

2007. jún. 23. 20:59:00

ez milyen jó bejegyzés volt, köszönöm szépen.

Névtelen

2007. jún. 24. 2:39:00

Hehe! ez marhára szimpatikus nekem is! sajnos egész héten úton vagoyk és nincs inetrnet elérésem, így nem tudok csak szurkolni a magyaroknak, és gratulálni a keletieknek! :D

csongi

zhaoman

2007. jún. 24. 23:41:00

@bakura: néha mást is kell olvasni a politikán kívűl

@ibigoo: azt akartam írni, hogy ne legyél túl kocka... de rájöttem, hogy egy bagoly szájából ez nem lenne hiteles :)

@hettie: nekem is nagyon tetszenek. Sajnos sok nincs meg. Láttam olyat ahol magyar huszárt és japán szamurájt vágtak össze.

@stan: nincs mit!

@csongi: welcome back!

Egy tajvani ismerősöm tőlem hallott először a játékról. Annyira belelkesedett, hogy tegnap este órákon keresztül kattingatott. Egymaga 700-1000 körüli kattintást vitt be...