508 méter magasról ugrott

Felix Baumgartner egy ausztria férfi, akinek hobbija, hogy magas helyekről ugrik le. 1999-ben vált szélesebb körben ismertté, miután leugrott a malajziai Petronas tornyok egyikének tetejéről (~450m.)

A héten a Taipei 101 tetejéről ugrott le.

Az 508 méter magas épület emeleteinek száma után az épület a Tajpej 101. Az osztrák extrémsportoló azóta tervezte, hogy leugrik róla, mióta a világ hivatalosan legmagasabb építményét négy évvel ezelőtt átadták.

Felix Baumgartner James Bond módjára alaposan megszervezte az ugrás előtti teendőket, és hasonló gondot fordított a menekülésre is. Különböző álruhákban először megnézte a kamerákat, a biztonsági rendszereket és a zárófalat. Az ejtőernyőt egy tajvani ismerőse a biztonsági őrök orra előtt vitte be az épületbe, majd elrejtette az egyik mosdóban. Az ugrás napján Felix segítőtársai elterelték a téren lévők figyelmét, mialatt az extrémsportoló a három méter magas zárófalon átmászott.

A biztonsági kerítés mögött azonban nem ment minden ilyen egyszerűen. A sportolónak négy métert kellett ugrania, ám landoláskor megrepedt alatta a kőburkolat és megsérült a bokája. De így is felküzdötte magát a felhőkarcoló tetejére és leugrott a mélybe.
Egy szomszédos ház tetején landolt, majd beült egy taxiba és sietősen (két órán belül) elhagyta az országot. Nem valószínű, hogy kap még egyszer tajvani vízumot, ugyanis a cselekedet illegális volt, engedély nélkül ugrott.

Nem semmi bátorság kellhet leugrani 508 méter magasról... ennek ellenére nem tudom tisztelni a fickót. Tettével és a körülötte keletkező médiafelhajtással csak bátorítást ad a világ holdkórosainak...

4 hozzászólás:

Asszem

2007. dec. 17. 16:35:00

Mivel kéretlen tettével másokat is veszélyeztet, ezért barom. Oké, hogy ő szeret kockázatot vállalni, de ezt nem kéne rákényszerítenie azokra, akiket veszélyeztetett. Nyilván nem véletlenül vannak ott azok a korlátok.

Nem tudom, hogy miért érzi úgy, hogy neki szabad.

Napkelet Csillaga

2007. dec. 30. 8:04:00

Jajj istenem!!!

"Ne ugorjatok le a felhőkarcolóról, mert másokat MEGIJESZTETEK"

"tettével a holdkórosokat ösztönzi"

"ne petárdázzatok mert az ijesztő"

"ne másszatok hegyet mert az veszélyes, hideg, macerás"

Jajj ne csináljatok semmit! Üljetek otthon a számítóépgetek előtt, az tuti nem veszélyes!

Az ilyen szemét miatt hülyül, tunyul el az egész emberiség!

Napkele

2007. dec. 30. 8:05:00

"Asszem", te degenerált söpredék! Azért szabad neki, mert SPORTOS, AKTÍV, FIATAL ÉS ERŐS EMBER!

NEm úgy mint te, te internet elé töppedt nyomorék söpredék!

Gábor

2007. dec. 31. 5:42:00

hát nem semmi az ürge, tiszteletre méltó, de bolond:)