Kanada, Svájc, Korea

Ismét beteg lettem. A hétvégén megfáztam, egész nap az ágyat nyomtam. Hétfőre jobban lettem, de ma megint rosszul vagyok (láz, fejfájás).

Amíg ébren vagyok, itt egy kis olvasnivaló.

Kanada
Lívia számos posztot írt mostanában a kanadai történelemről, több cikkben foglalkozik Kanada őslakóinak történetével. Részletek: itt.

Ugyancsak Lívia tesz fel "egyperces" videókat a blogjára. A videók általában hétköznapi helyzeteket ábrázolnak. Ha szeretnél belepillantani a kanadai mindennapokba, akkor klikk ide!

Az egyik kedvenc videómSvájc
swissmiss tömör öszefoglalója, hogyan maradhatunk Svájcban (munkavállalás, tanulás, letelepedés, stb.).

7.5 milliós lakosság - 1.5 millió regisztrált külföldi (nagy részük ex-jugó vagy olasz). Az állampolgárok nagy része is "külföldi", a svájci nemzetiségűek száma csak 6.5 millió, amiből 600.000 más országokban él. A matek szálat már elvesztettem, de összességében több, mint 20%-a külföldi a lakosságnak, ami Európában a legmagasabb ilyen arány, kétszerese pl. a németekének.
A részletekért klikk ide!


Korea

Vera ismét blogol (sajnos csak átmenetileg). 1, 2

ehhez hasonló képekkel követ el merényleteket ellenem,
nagyon megkóstolnám ezeket a tortákat!Manócskának parkolási gondjai akadtak, de sebaj, mert tanítványa(i) gyorsan tanulnak.
Szívesen kiírnék a nagy autó ablakára alkoholos filctollal egy kérdést, mert szeretném tudni, miért nem áll be egy helyre ő is, mint a többiek. De azt hiszem, hamar lebuknék, mert továbbra sem tudok koreaiul. Az angol elég gyanús lenne, nincs túl sok külföldi a házban.


Röviden ennyi. TheItalianJob-ék és Mindenkikőtőben is otthon van (átmenetileg). Sokan még (blog)szabadságon vannak.

3 hozzászólás:

Csilla

2008. jan. 10. 3:46:00

Szia! Gyors gyógyulást kívánok neked. Sajnos Belgiumban is sok a beteg, influenzás, neked is azt tanácsolom, hogy pihend ki a betegséget, nehogy nagyobb baj legyen!

Vigyázz magadra ott messze, mindig olvassuk a blogodat!
A mi blogunk címe: http://belgium.freeblog.hu/

Csilla

teodora

2008. jan. 15. 5:51:00

jobbulást!

Lívia

2008. jan. 20. 12:07:00

En is jobbulast kivanok Gabor, remelem azota mar jobban vagy! Pihenj sokat, az ilyesmit nem erdemes labon kihordani.
Vigyazz magadra!

Koszonom, hogy megemlitettel engem is a bejegyzesben!

Udv:
Livia